Tietoja

Japanilaisia ristikoita julkaisee ShuHaRi Oy

Osoite: PL63, 20101 Turku

Puhelin 046 658 4022

5 thoughts on “Tietoja

 1. Hei!

  Olen onnellinen!!!! Taas saa japanilaisia ristikoita! Tuossa pari kuukautta olikin jo vieroitusoireita… Piti oikein netistä käydä kaivelemassa muutama. Olen nimittäin jo 12 vuotta viettänyt aikaani iltaisin telkun ääressä japanilaisia ristikoita täytellen.

  Muutama pieni ehdotus kuitenkin olisi. Ensimmäinen koskee paperin laatua. Käytän ristikoita tehdessä sellaista geelitusisn kaltaista kynää ja se sotkee tällä uudella paperilla kun ei kuivu/imeydy samalla tavalla kuin edellisen julkasijan paperiin. Ja toinen on juurikin ruutujen koko. Minusta 4 mm olisi ihanteellinen koko. Varsinkin isoimmissa tehtävissä, virheiden määrä vähenisi kun silmät pysyisi paremmin oikealla rivillä. Käytän kyllä viivoitintakin mutta pienellä rivikoolla viivoitinkin helposti menee vinoon.

  Kehuja saatte siitä että on ihanan paljon isoja ristikoita yhdessä lehdessä.
  Kiitos kamalasti uudesta lehdestä!

  Ja tilaisin ilomielin lehden suoraan kotiin jos mahdollista.

  Kirsi

  1. Kiitos kommenteista!
   Paperin laatu on meillä jo harkinnan alla. Kiiltävä paperi ei lyijykynälläkään toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Etuna entiseen on se, ettei lyijykynän jälki sotke käsiä ja tekeillä olevaa ruudukkoa niin pahasti. Alkutaival on testausta, joten emmeköhän pääse hyvään tulokseen palautteiden perusteella.

   Ruutukoko on ongelma isoissa tehtävissä. Suurimmat eivät mahdu sivulle, jos ruutukokoa suurennetaan 4 millimetriin. Ristikkojen koko vaihtelee, ja vaikka näyttäisi siltä, että ylhäällä ja alhaalla on tyhjää, voi sivusuunta olla lähes kokonaan käytössä.

   Iloisia ratkontahetkiä!

 2. Hei, ilahduin suuresti lehdestä. Olen vasta muutaman vuoden harrastanut aivojumppaa japanilaisten ristikoiden parissa ja tämän uuden lehden myötä rupesi kiinnostamaan ne muut ratkaisumenetelmät kuin se vakio-ohje, joka lehdessä on mukana. Itselleni eniten vaikeuksia tuottavat yhden ruudun päättelyt ja väritykset sekä paljon tyhjiä ruutuja… Kaipaisin uusia vinkkejä ratkontaan, arvailu ja kokeileminen eivät tunnu erityisen hyviltä tavoilta.
  Paperin laatu on tosiaan hieman moitittava, pehmeämpi ja vähemmän kiiltävä löytynee, ruudukon koosta en valita. En jaksa itsekään värittää kovin isoja ruutuja. Väriristikoita en oikeastaan kaipaa lainkaan. Lehden voisin tilata kotiin. Otsikoita en juurikaan edes lue tai arvaile vaikka joskus ne helpottavat. Ymmärrän vaikeuden tehdä lehteä usealle eritasoiselle ratkaisijalle, se on haastavaa. Kiitos kivasta lehdestä, minulle tässä yhdessäkin numerossa on pitkäksi aikaa pohdittavaa 😀

 3. Hei,
  Missä lehdessä on numeron 9/2019 ratkaisut?
  Lehdessä 11/2019 on palkintotehtävän ratkaisu, mutta entäs muiden tehtävien?

  Terkuin, inka

  1. Kaikki muut ratkaisut löytyvät lehdestä 9/2019.
   Ratkaisut ovat siis samassa lehdessä kuin ristikotkin palkintotehtävää lukuunottamatta. Sen ratkaisu on aina kaksi kuukautta myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *